2010 m. birželio 30 d.

Smagi dienelė / Funny day

Šiandiena verta atskiro įrašo blog'e. Griebėm jautį už ragų ir ėjom į visas absoliučiai įstaigas (išskyrus autoservisus) aplink ieškotis antro darbo. Apie tai, kaip Laconijoj nėra ką veikti ir kaip tuoj varysim bernų kabinti, parašysim kitą kartą.

Taigi, viskas prasidėjo nuo to, kad nespėjom dar niekur nueiti, o jau mus susistabdė vyrukas, nes matgi kokios gražios merginos, ajaj, kurgi čia einam. Tai kalbėjom su juo... Studentų vasarai jis neieško ir su antru darbu nepagelbės, bet jei sumąstysim, kad norim pavairuoti jachtą, galim paskambinti jam bet kurią popietę ir varyt plaukiot.

Tada apėjom daug visokių kavinių ir parduotuvėlių, prisirinkom daug application forms (įdarbinimo forma), tai pildysim dabar, ryt eisim nešiot jų atgal. Radom bevaikščiodamos tokią mažą indėnišką parduotuvėlę. Gaila, nereik ten žmonių daugiau, nes jau svaigom, kaip varinėtume su moccasinais abi ir Justė pintųsi plaukus su tom jų juostelėm, o Rūta dėvėtų skrybėlę... iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii-haaaa!!!!! :)))

Kai per Login'ą Walter'is mums pavydėjo kalbos ir kad nieks nesupranta, kai apkalbam kitus lietuviškai, tai šiandien išvis įkalusios buvom tai. Ateinam į kavinę, apsidairom, įvertinam, kad nuuuu ir smarvė ir išvis skylė kažkokia ir kad maistas atrodo baisiai, tada išsiviepiam iki ausų ir čiulbam "sveikiiii, su kuo galėtume pakalbėti apie įdarbinimą? :)"

Galiausiai nuėjom į Wendy's. Čia kaip Mcdonalds maždaug. Prieš tai nusipirkom ledų dar, kad neliūdna būtų "autostrada" vaikščiot... Žodžiu, nuėjom. Toliau dialogas maždaug toks:
Rūta:
- Tikiuosi neužstrigo kokie šokolado gabaliukai tarpdančiuose...
Justė (išsišiepia plačiai):
- Neeeeežinaaaauuuuu pažiūrėkkaipmano...
Rūta:
- Norma viskas, pažėk kaip mano dabar.
Justė:
- Nusišypsok.
Rūta:
- Aacha acha acha (dirbtinis, bet garsus juokas / pakosčiojimas labiau)
Justė:
- Kas yra?
Rūta:
- Nu bajeris geraaaaas, tai tipo juokiuosi aacha acha acha.

Tada jau buvo natūralus juoko priepuolis... Toks natūralus, kad priešais stovėjęs senukas mus apkalbėjo su pardavėja, tada pradėjo klausinėt: "jūs modeliai? ne? o tai kur jūs dirbat? aa... tai jūs iš Europos... Dabar aišku, kodėl tokios gražios..." Po šito gerai, kad nematėt vietinių moterų atsisukimo. :D Taigi, baigėsi viskas tuo, kad radom įdomų žmogų, su kuriuo bent yra apie ką pakalbėti. Ir jo draugas vos vos kalba prancūziškai, tai Justė turėjo progos pasireikšt. Tai va, čia yra įdomių žmonių, tik jie kokius 3-4 kartus vyresni...

***

Hi,

Today we had much fun searching for the second job, we went to absolutely all cafes and shops around. So by now we have many application forms to fill and few invitations to party on a boat. We are pretty sure, we won't accept those invitations, but still... It's nice to have an option ;)

We are happy that we have an advantage that local people don't understand us (when we speak Lithuanian). Here's one example:

We had some ice cream while walking on the road (yup, no sidewalks) to Wendy's and when we were standing in a queue we had a dialog (in Lithuanian):
Ruta:
- I hope, there are no pieces of chocolate stuck between my teeth...
Juste (with a huge smile):
- I doooooonnn't knooowwww,pleasecheckminerightnowww
Ruta:
- Everything is ok, check mine now.
Juste:
- Smile.
Ruta:
- Aaha ha ha (absolutely unnatural but loud laugh / more like a coughing, actually)
Juste:
- What's that?
Ruta:
- Whar a good joke! I pretend to laugh. Aaaaha ha ha ha.

Very natural and long laugh followed after that, which attracted other costumers attention. One old man turned to us and asked: "Are you models? No? What do you do here? Aah, so you are from Europe, that's why you are so beautiful..." Local women who were there didn't look so happy :D All in all, we met few interesting persons, who by the way are around 80 year old but at least we had what to talk about with them... :D

8 komentarai:

  1. It's not that easy to leave a comment here, I don't understand a word on which button to click after I type the text..needs several attempts:D))) So, for the rest I won't comment, just click on "like" or say smth in skype.
    Btw, I've read in one of the posts of the blog about that buckwheat is more expensive in usa (didn't find that blog-post anymore)..well, I've to say that I can't find it at all in Italy:S Damn, I like it!
    Ok, keep on rocking USA!!
    From Sicily with love, Inna

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hey Inna,

    you have to click on "ideti komentara" and if they ask, the same once again... :)) and where's "komentuoti kaip" ir means "comment like", so you can choose the type ;)

    about buckwheat... first, Juste found it in Kosher sector (special Jewish food), so you could try that too :D

    hugs, Ruta and Juste :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. I've searched all around the supermarkets...nothing((( Inna

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai smagu skaityti:)))
    Linkėjimai:)
    Laima

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dėkui, Laima :) tuoj dar parašysim apie vandenyną, liepos 4 ir t.t :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Hahaha I had the same problem as Inna when trying to post a comment the first time!
    I tried "Perziura" button all the time because I thought the other probably meant something like "edit"

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sorry, forgot my name, previous comment was also from Hans (B)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Hey Hans,

    thanks for reading our blog :)) yes, you should push "ideti komentara" it means comment, we'll search how to change the language, so everyone could understand :))

    AtsakytiPanaikinti