2010 m. liepos 6 d.

Popietė prie vandenyno / Afternoon by the ocean

Praėjusį ketvirtadienį buvom susitarę susitikti su tokiu Kenn, Scorp'ų fanu, su kuriuo susipažinom per koncertą. Galvojom ką čia nuveikus, galėjom rinktis iš važiavimo kažkur į valstijos šiaurę ir pasiplaukiojimo gondola arba važiavimo į Protsmouth miestuką prie vandenyno. Aišku, kad norim prie vandenyno. :)

Važiuojant į priekį vis dėlto nesustojom Portsmouth, o nuvažiavom į Hampton, kitą turistinį miestelį, kuris iš pradžių važiuojant gatve atrodė visai didelis, bet pasirodo, kad ten namai sustatyti tik išilgai gatvės, kur matosi vandenynas, o už jų vien plyni laukai.

Sustoję iškart bėgom patikrinti vandenyno vandens, ir ką gi galime pasakyti, nesimaudytume už jokius pinigus, vos nenušalo galūnės :D Rūtai net galvą pradėjo skaudėti. Bet miestukas visai gražus, daug turistų buvo, padarėm kelias nuotraukas, bet gyvai viskas daug fainiau atrodo. Vyksta renovacijos darbai visokie, kitais metais turėtų būti dar gražiau ir labiau žalia. O rugsėjį ten vyks ir jūros maisto festivalis. Gaila, mūsų jau nebebus.

Važiuojant namo nusprendėm stabtelėti Portsmouth ir užeiti į kokį kabakėlį. Beje, pats miestukas, vienas iš seniausių New Hampshire, nuo 16 amžiaus berods. Primena Klaipėdą, raudoni pastatai ir jauku labai. :) Taigi nuėjom į vieną kabakėlį, nes grojo smagi gyva muzika ir... mūsų į ten tiesiog neįleido... nes.. neturėjom pasų. Kortelės kažkodėl netiko. bandėm pasiginčyt, nu bet neleidžia tai neleidžia, jų bėdos, nueisim kitur. O kitur tai į restoranėlį pavadinimu "Fat belly's".
Pavadinimas pateisina turinį - porcijos tokios gerulės, nereikėjo net nieko rimčiau valgyt, užteko užkandžių. Užsisakėm pagal pavadinimą gruzdintos duonos su česnaku ir sūriu, skirtumą matot :)
Bet skanu. Ir Nachos, meksikietišką kažkokį užkandį (traškučiai su įvairiais prieskoniais ir sūriu, ir alyvuogėm). Aštru.



Ir dar gėrėm alų. Bandėm šviesų Samuel Adams Summer ir kitą tamsų kurį jie ten bare ir gamina. Šviesus visai nieko, o tamsaus galėtų ir nebegamint. Daugiau foto apačioj.

***

We had the day off last Thursday, so decided to meet Kenn, Scorpions fan whom we met at the show in Gilford, and go to Portsmouth, small city on the coast. However, first we drove to Hampton, another touristic city by the  coast. It was strange for us how all the buildings are built near the street and there's nothing behind them, only empty fields...

The water in the ocean is very cold! Actually, too cold for even thinking about swimming... Ruta got headache... but the experience was good. :) There will be sea food festival in September in New Hampton but we won't be here then.

On the way back, we stopped in Portsmouth to eat something or have a drink. We wanted to go to some pub with nice live music but security didn't let us in because we didn't have passports, only ID cards. Well, their problems, they just missed 3 clients! Another place we found was called Fat Belly's (picture above). Well, the name justifies the content - their portions are so huge that snacks were enough. What can we say... we definitely have better fried bread and we'll try to make some for Americans so we could prove it :P

It was really nice afternoon. Thank you Kenn. And as we said we'll be happy to cook for you! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą