2010 m. birželio 26 d.

Gyvenk laisvai arba mirk / Live free or die

"Live free or die" - New Hampshire (NH) oficialus motto. Pastebėjom jį virš visų automobilių ir motociklų numerių. Kažkas sakė, kad toks motto dėl to, kad NH neprivaloma prisisegsti saugos diržų (kai kuriuose automobiliuose jų visai nėra, net priekyje), o baikeriai gali važinėti be šalmų, nes irgi neprivaloma. Jie, žinoma, taip ir daro.

Iš tikrųjų šūkio istorija kiek kitokia. NH pirmoji nepriklausomybę nuo GB paskelbusi valstija ir tas labiausiai ir lėmė, kad 1945 metais jie priėmė šią frazę kaip oficialų valstijos motto. Dabar panašu, kad nebaisiai žmonėms tas šūkis ir terūpi. Paprastai jį prisimena, kai būna išleidžiamas ką nors ribojantis įstatymas (pvz. valčių greičio ribojimas Winnipesaukee ežere arba draudimas rūkyti kavinėse). Mūsų vienas kolega virtuvėje sakė, kad bullshit tas motto, yra kur kas geresnis neoficialus šūkis "life sucks and you die." :) vat taip.

Panašu, kad baikeriams aktualiausias šitas motto. Čia gi beveik gyvenimo filosofija :) Praeitą savaitę daug kartų girdėjom linksniuojant frazę. Ir uojėj, trauma gi būtų jei būtų privaloma dėvėti šalmus. Gi nieks veido nematytų! Koks tada tikslas lėtai važiuoti ir dairytis? Ir kaip nepatogu vargšiukams būtų kalbinti tuos kelis žmones, einančius kelkraščiu... Ajaj. ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą