2010 m. birželio 17 d.

Pirmi pastebėti keistumai

Pavadinimas viską pasako. :)

Šaligatviai. Mūsų miestukyje nėra šaligatvių. Nesmagu labai, nes mes neturim mašinų, tai eit reikia kelio krašteliu ir tikėtis, kad nieks nenutrenks. Išvis nesuvokiama, kur čia dėtis pėstiesiems. Nėra kur. Mūsų gražios fantazijos varyt pabėgioti, kai turėsim laiko kol kas atrodo utopija. Panašiai, kaip ir susišaudyt dviračius. Nematėm nieko važiuojant dviračiu dar. Ir aišku, nėra jokių takų. Gali važiuoti tuo pačiu kelio kraštuku, bet tas neatrodo smagu, kai keliai panašaus pločio kaip didelės jų mašinos.

How are you? Absoliučiai visi ir visada to klausia. Parduotuvėj kasininkės kartais nesako "hi" ar "hello", o iškart mesteli "how are you?" Keista labai, nes nežinom, ar išvis reik ką nors sakyti į tai, ar nuignoruot.

Žodžiai ant monetų ir kelio ženklų. Šitas tai smagu, nes ant monetų nėra skaičiaus parašyto, tai neaišku, kaip susigaudyt nemokantiems anglų kalbos. Ant kelio ženklų irgi rašo tekstus. Pvz. ant "plytos" parašo žodžiais dar "Do not enter", greičio ribojimo ženklai nėra skaičius apibrauktas raudonai, o tik juodu ant balto parašyta "Speed limit 30" ir pan.

Ekologija. Kodėl atrodė, kad vakarų pasaulis susirūpinę ekologija labiau nei rytų? Dabar atrodo, kad gal tik vakarų Europai terūpi planeta. Eilinis vokietis gal mirtų pamatęs kaip jie čia gyvena. 1) nerūšiuoja šiukšlių; 2) parduotuvėse pirkinius klientams sudeda į N plastikinių maišiukų, netaupo jų tikrai ir išvis reikia dar prieš kasininkei skanuojant prekes pasakyti, kad nedėtų į maišiukus, jei tau rūpi; 3) dušai nesireguliuoja (galvojom, tik pas mus, bet paklausinėjom kaimynų - pas visus tas pats) - gali reguliuoti vandens karštumą, bet ne srovę. O srovė tai galinga! Beveik krioklys. Ir atrodo, kad liks mėlynės ant viso kūno, bet lyg ir nelieka... :D

Miestelių išsidėstymas. Nors miesteliai ir maži, visi gyventojai gyvena tolokai vieni nuo kitų. Ir ne taip kaip Europoj, kad visi susistato namukus šalia. Čia jie išsidraiko toli vieni nuo kitų, tai nuo mūsų gyvenamosios vietos iki normalaus centro yra kokie 3 km gal, nors mes visai ne pakraštyje gyvenam, ir kiek kilometrų dar iki to pakraščio, nesigilinom kol kas. Bet nemažai.

4 komentarai:

  1. Skaitytojas is Vilniaus pageidautu suzinoti daugiau apie jusu darba

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nufilmuosim visą procesą manau greitu metu :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. o aš galvojau, kad šaligatvių nebuvimas tik mitas!

    AtsakytiPanaikinti
  4. ne mitas, paskui jau einant į tą centrą jau atsirado šaligatvis vienoje kelio pusėje :)

    AtsakytiPanaikinti