2011 m. vasario 8 d.

TEDxKids


Pagaliau apie tai, ką mes čia darom :)

Tikriausiai niekam nereikia aiškinti, kas yra TED, jei kam dar neaišku, galit pasižiūrėti duotoj nuorodoj (trumpai sakant: maža ne pelno siekianti organizacija, kuri organizuoja konferencijas, o jose šneka žmonės, kurių idėjų verta pasiklausyti). :)
Tada dar yra TEDx renginiai, kurie organizuojami nepriklausomai nuo TED. Mes atliekam praktiką TEDxBrussels, kuris yra didžiausias TEDx. Jį kuruoja Walter De Brouwer, kuris ir yra mūsų praktikos vadovas. Jie įsikūrę One Laptop Per Child organizacijos ofise, kuriam vadovauja tas pats Walter'is. Per abi organizacijas dirba tie patys maždaug dešimt žmonių, iš kurių belgų yra gal tik du, kiti iš UK, JAV, Vengrijos ir dar kelių valstybių, nepamenam tiksliai. Jėga sukiotis tarp visų ir matyt tai, apie ką tik skaitėm prieš tai. Jau apčiupinėjom šūstrus OLPC kompus, kurių pasauly išdalinta jau apie 1 mln. vnt.

O jeigu dar konkrečiau, tai dirbsim išvis ties kitu projektu, TEDxKids vadinamu. :) Dar 2006 metais seras Ken Robinson savo pristatyme pasakė, kad mokyklos žudo vaikų kūrybingumą ir reikia sukelti pradinio ugdymo sistemos revoliuciją. Jei kam įdomu, jo kalba (kietas jis išvis). Taigi TEDxBrussels ir pasiryžo tai padaryti. Trumpai apie pačią konferenciją:

  • Birželio 1, 2011
  • Esmė: 6 metai per 1 dieną
  • Dalyviai: bus atrinkti 49 vaikai (10 metų amžiaus), kurių gimtoji kalba yra anglų (registracijai turės siųsti video su atsakymais į įvairius klausimus, video bus talpinami youtube ir kiti vaikai balsuos, kas turėtų dalyvauti TEDxKids)
  • Vaikai bus suskirstyti po 7 į 7 grupes ir turės įvairius užsiėmimus su įvairių sričių profesionalais (nepamenam dabar pavardžių, galėsim parašyt atskirą įrašą, kai jau viskas bus galutinai aišku);
  • Tuo pačiu metu užsiėmimus galės stebėti apie 300 suaugusiųjų (tarp jų ir vaikų tėvai), kuriems taip pat kalbės tas pats seras Ken Robinson, Jamie Oliver, TED Europe prezidentas ir panašiai :)
  • Konferencija bus transliuojama į 1500 tarptautinių mokyklų, taigi viską galės stebėti apie 1000 000 vaikų.
Žodžiu, taip esam užsivedę, kad net trūksta žodžių. :)) Mūsų pirma užduotis dar vakar buvo ištirti pradinio ugdymo sistemą Europoj, palyginti ją su Azijos valstybėm ir JAV bei iš gautų duomenų sudaryti globalią pradinio ugdymo sistemą. Googlin'om googlin'om ir kaip nieko nesigavo, taip nesigavo. Nes amžius skirtingas, o realiai programa beveik visur vienoda, ir tik sukištume visą informaciją į vieną vietą, o ji jau realiai rasta. Ir tada atėjo Walter'is ir patvirtino, kad nieko taip nebus. Tad dabar turime sudaryti visiškai naują pradinio udymo programą, nes dabartinė "supuvus". Galva sprogs tuoj nuo mąstymo ir bandymo išgimdyt idėjas. Šiandien darom TED kalbų žiūrėjimo vakarą, semsimės idėjų :) Kaip seksis toliau, vienas Dievas žino. Pasidalinsim, kai žinosim ir mes.

1 komentaras: