2011 m. vasario 3 d.

Jau Briusely / Already in Brussels

Labas!


Atvykom į Briuselį.
Viską greit susiradom, susigaudėm lengvai, net namus radom nuojauta pasikliaudamos, tai ramiai. Ai, tik smagu buvo traukinyje iš Charleroi ir Briuselį. Fainas toks traukinys, pasidžiaugėm, kad taip erdvu, patogu, išsidėstėm abi per keturias kėdes, taip aukštai, dairėmės per langą... Bet. Atėjo kontrolierius, toks malonus visas, patikrino bilietus ir sako "oi, yra tokia mažytė bėdelė, jūs įsikūrėte pirmoje klasėje", tai išprašė mus iš ten ir teko persikelt į kitą vagoną su kitais varguoliais. :D


Visi kalba prancūziškai, Justės širdis dainuoja, o Rūta nusprendė nuo rytojaus mokytis.


Gyvenam bute su tokia rumune Laura, būsima kardiologe, kuri dirba ligoninėje labai daug valandų, tai retokai ją matysim. Turim didelį kambarį, vienoj sienoj 5 langai, tai atsidengėm užuolaidas visas ir sėdim kaip muziejuj. Trūksta baldų šiek tiek, bet šiandien dar nesigilinam, ryt bandysim įsikurti.


Į praktiką reiks pirmadienį tik, penktadienį nulėksim į ofisą šiaip prisistatyt ir susipažinti. Taigi, ryt miegam kiek norim ir paskui einam gaudytis erdvėse :)


Labanakt :)


***


Hey!


We already came to Brussels.

We found all the places easily, even new home, so everything is fine. We just had a funny "incident" in the train from Charleroi to Brussels. Very nice train, we were very happy that there was so much space, comfortable, we put all our stuff on 4 chairs and enjoyed the view through the window... But. Controller came, who by the way was very nice as well (should be in a nice train) and said: "oh, there is a tiny problem, you settled in first class", so we had to leave to another wagon with other poor people :D

Everyone is speaking French, Juste's heart is singing, Ruta starts learning French from tomorrow on.

We live in an apartment with Romanian girl Laura, future's cardiologist, she works very long hours at the hospital, so seems that we won't see her that often. We have a huge room, there are 5 windows in one wall, so we pulled the curtains, and sat like in the museum since then. There are almost no furniture in the room, but we'll care about it tomorrow.

We have to go to the internship only on Monday, so on Friday we will go only to meet people and introduce ourselves. We sleep as long as we want tomorrow and then explore the neighborhoods. :)

Good night :)

8 komentarai:

  1. FUN! hope you find an excellent chocolatier soon
    Catherine

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rūt jau per skype aprodė jūsų kambarį, tai tie langai tokie žiauuuuriai faini, tikiuosi, kad ir vaizdas pro juos ne ką blogesnis. O ir kambario didumas kaip tik pamatuotas dar keletui draugų keliauninkų priimt :)
    Išsimiegokit, ir eikit pažindintis su aplinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. tai gavote abi praktiką toje pačioje įmonėje? kai cool...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Catherine, I think thats is easy to do in Brussels :)

    Rima, jau atsikėlėm, vaizdas per langus toks pusė velnio, tuoj vėl atsidengsim užuolaidas :))

    Kriss, jo toje pačioje. Dar nebuvom ten kol kas tai tik įsivaizduojam, kad bus fainai, kaip bus iš tiesų pamatysim :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tai ,Juste, grizus galesi suokti prancuziskai geriau uz mane :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man šiandien pasidarė baisu, kad sunkoka man kalbėt ir nesuprantu ką žmonės aplink kalbasi. tiksliau nelabai suprantu. :/

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveikos merginos, labai įdomu pasidarė skaitant Jūsų įspūdžius :) Norėčiau paklausti, o kaip gauti tokią galimybę atlikti praktiką Briuselyje?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Laba, "anonimiškas" :)
    Galimybę atlikti praktiką suteikia universitetas (VU EF privaloma praktika ketvirtam kurse), o tai, kad užsieny norim atlikti, jau seniai žinojom, tai tiesiog mąstėm, kur būtų įdomu :) taip ir atsidūrėm Briuselyje.

    AtsakytiPanaikinti