2011 m. vasario 18 d.

Tyrimo ypatumai / Having fun with the research

Šį kartą trumpai apie tai, kaip linksma gali būti daryti tyrimą. Parašėm daugybei visokių šalių ambasadų laiškus, kad atsiųstų kontaktus žmonių, kurie mums galėtų suteikt informaciją apie pradinėj mokykloj dėstomus dalykus. Tai atrašė keletas ambasadų, ir kaip visad, amerikiečiai ir lietuviai yra nepralenkiami:

  • Amerikiečiai į prašymą suteikt info apie pradinę mokyklą atrašė ilgą gražų laišką su informacija apie vidurinę mokyklą ir apie universitetus (ir prisegė failų, nuorodų pridėjo)... Nu... Ačiū. :D
  • Lietuviai. Antrasis sekretorius (Sekretorius The Second :DDDDDD) į anglišką laišką atrašė lietuviškai (nu o ką čia cackintis, kai matai kad lietuviška pavardė siuntėjos), numetė linką į lietuvišką ŠMM puslapį ir tipo eik pati ir rask ko ten tau reikia. Dabar nusiuntėm anglišką laišką į ŠMM su prašymu atsiųsti informaciją anglų kalba ir žiūrėsim kas bus. Kažkodėl šviečiasi, kad pačios turėsim susirast viską ir išsiverst... :)
Kitą savaitę susitinkam su kažkokia mergiote Europos Komisijoj su viltim, kad ji turės viską ko reikia. Ir dar kitą savaitę eisim klausinėt vaikų kaip jiem patinka mokytis. :)

***

This post will be about our research and how fun is to do it. We send e-mails to many Embassies of different countries asking for a person who we should contact in order to get information about the curriculum of the primary education. Lithuanians and Americans "rock"... How else could it be? :D
  • Americans sent us a nice e-mail with all the information about secondary school and even universities (they also attached some files and suggested some links). Well. Thank you. :D
  • Lithuanians. The guy from the Embassy saw that a person who writes is Lithuanian, so he just answered in Lithuanian (and sent a link to the website of Ministry of Education). Of course, why would you answer to a person working in an international company in English...? Now we sent an e-mail to our Ministry of Education (in English) with a request to send information (in English) as well, but somehow it seems unreal to get what we need.
Next week we are meeting a girl from European Commission, so we hope she'll have all the information we need. And also we are going to interview kids about their schools :)

2 komentarai:

  1. I have a question!!!! o jums leidžia abiem tą patį darbą daryt????

    AtsakytiPanaikinti
  2. Leidžia? Tas tyrimas šiaip yra apskritai mūsų dviejų darbas, ir šiaip mums viską ten leidžia, ką norim, tą darom ;) šiaip kitų mažų kokių darbelių gaunam atskirai ir dar prasidės tuoj konfos organizavimas, tai jau turbūt skirtingus dalykus darysim :)

    AtsakytiPanaikinti