2010 m. liepos 10 d.

Liepos 4

Nepriklausomybės diena, kitaip tariant. Visi sveikina visus su valstybės gimtadieniu, dieną tinkasi su šeima ir važiuoja kept mėsų ant laužo, ar šiaip kur pabūti ir visi laukia vakaro ir fejerverkų. Juos čia pokši kaip per naujaką pas mus. Ir išvis kiek pakalbėjom su amerikiečiais, tai fejerverkai jiems išvis svarbiausias dalykas, tikra nepriklausomybės dienos vinis.

Mes abi dirbom tą sekmadienį, nes kaip niekad daug žmonių priplūdo į viešbutį. Justė padirbo ryte ir kol Rūta dirbo vakare, išėjo su dviem baltarusėm ir viena ruse į "miestą". Tokia proga, kad visos kompanjonės kalba rusikai, teko adaptuotis ir pareikšt, kad fsio, davai ja toža budu gavarit pa ruski... :D

Apie veiksmą "mieste": vyko derevenskij parad (Marijos išsireiškimas) ir hot dog-ų, hamburger'ių, čipsų, ledų ir visokių blizgučių (a la "loterija be pralaimėjimo") mugė. Paradas buvo labiau politinis, norintys būti išrinkti į senatą dalino saldainius, tušinukus, spaudė ranką...

Nuotraukos apačioj. Atvirai pasakius, kai mums čia nelabai šventė, tai nepaliko ir daug įspūdžių. 

Ai, prisiminiau dar. Rūta parašė mūsų draugeliui, kad mums Liepos 4 ne šventė, o jis pasakė kažkokiam savo pažįstamui tai, tai pastarasis įsižeidė ir sakė mums perduot maždaug tai "Mūsų armijos sagoms skiriama pinigų suma yra didesnė, negu jų šalies BVP". Suprask, neaiškinkit nykštukai čia apie Liepos 4. Rado kuo didžiuotis, bliamba, jo laimė, kad gyvai mums to nepasakė.








(Baltarusė Ania kairėje, rusė Marija dešinėje)

Su Galina (baltarusė) blizgaliukų fone

2 komentarai:

  1. Plz, in english))))
    Inna

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hi Inna,

    I just wrote about parade in Laconia and some stuff about celebration of Independence Day. Parade was more political, actually, and not too interesting, believe me. There was also a little feast for those who wanted to buy ice cream, hot dogs and other junk food and finally at night there were fireworks all around the lake.

    AtsakytiPanaikinti