2010 m. rugpjūčio 6 d.

Fauna

Pagaliau prisiruošėm parašyt apie tai, su kuo dažniausiai susiduriam čia. Pradėsim nuo gyvūnijos, apie bendradarbius ir kitus studentus parašysim kitą kartą.

Gyvenam apsuptos voverių ir burundukų (tiesiogine prasme, čia ne koks "kavianskas" slang'as). Voverės pilkos čia ir nebailios, kaip Lietuvoj. Ne tik kad nebailios, bet netgi naglokos. Varinėja pastoviai po balkonu, prie namų, prie darbo, kapinėse aplink pamiklus zuja tik, net mūsų balkonu kažkada pralekiant matėm. Fainutės jos tokios, nejuokinga būna tik kai neši šiukšles ir iššokia kokia pasiutėlė iš konteinerio, kai to nesitiki. Jau ne kartą taip išgąsdino. O burundukai tai mieli, ryžikai tokie, prie darbo daugiausia sukiojasi, kaip kokios pelės tik gražesni :) Dar Justė matė lapę :) o Rūta užuodė skunką. Skunkų čia aplink tikrai yra, nevaikštom pakrūmėm jokiom, nes neduokdie išgąsdinsi skunką. Kartais jie praeina pro paplūdimio barą, tai labai padeda išbaidyt visus klientus.

Paukščiai. Ančių devynios galybės, tikrai žiauriai žiauriai daug jų. Suvaro kartais kelios jų šeimos, tai visa pieva ruduoja. Bulgarės po mūsų balkonu jas maitina (tiesa, kai Rūta mandagiai paaiškino joms, kad tos antys teršia viską ir kad nieks iš likusių studentų netrokšta valyti pievos ir "kąišvisjūssaugalvojat???" jau gal daugiau nebemaitina). Šiaip antys tik rusių nedžiugina, nes jos dirba paplūdimio prižiūrėtojomis, tai primaitinti nemokamos duonos ir bandelių paukščiai apteršia visą paplūdimį ir mergiotėms tenka valyt... Dar be ančių buvo atskridę du stručiai, irgi po balkonu. Ok, ne stručiai ten, povai gal. Ir ne povai, gal kalakutai... :D Žodžiu, prastai mums su atpažinimu, bet paukščiai buvo DIDŽIULIAI juodi ir baisūs. Kartą nutūpė priešais ir žiūūūri... Klausinėjom visų, kas ten per vieni, bet visi matė ir nežino kaip vadinasi. Gaila. 

Šlykštynės. Kiek čia visokių vabalų ir uodų ir kitokių skraidūnų!!! Kai sėdim vakarais balkone su kompais ant kelių, tai visi tie vabzdžiai skrenda į šviesą - į kompą!!! Kai šlykštumo... Arba jauti kaip nutupia koks sunkus bjaurybė ir lipa per koją arba per kaklą... Fū.
Gyvatę dar matė Justė. Nedidelė tokia ir nenuodinga atseit, bet norėtųsi daugiau nebepamatyt.

Ko nematėm, tik girdėjom: Girdėjom naktį vilko kaukimą kažkada. Ir dar žmonės pasakojo, kad kartais kokia meškutė išlenda iš miško. Sakė nelabai jos linkusios pulti ką nors, tik šiaip baisu pamatyti. O Andrius matė visą stirnų šeimynėlę :)

Nieko nenufotkinom, bet ČIA galite pažiūrėti vaizdelį, kaip vieną dieną gamta atėjo į mūsų kambarį. :)


***


Hello there,


now it's time to write about all the creatures around us. First we start with animals, later we will write about people we meet. :)


Squirrels and Chipmunks. We see many of them everywhere around - under the balcony, on the balcony, near the place we work, in the cemetery... Everywhere! Squirrels are grey here, not brown like in Lithuania, and they are not afraid of people at all! Actually, sometimes they freak us out when they jump of the trash container... So, we prefer chipmunks. Oh, by the way, here are skunks too. We never walk near the bushes in the evening, because they hide there. And NOBODY wants to scare them... :D


Birds. There are plenty of ducks near the lake and around our building too. Bulgarian girls used to feed ducks but Ruta "politely" asked WhatAF*uckAreYouDoing???" and explained that "ThoseBirdsShitEveryWhereAndWeAreNotGoingToClean!!!" :D


Beasts. Bugs, mosquitos, spiders, insects - they all attack us. Especially when you sit on the balcony in the evening with your laptop... and they all fly to the light - to laptop screen!!! Moreover, Justė saw a snake once. Ok, it was little snake and perhaps it isn't dangerous, but still... that was a snake.


Other. We haven't seen a wolf, but we heard it howling. And there are bears in the forest which sometimes come to meet people... ;) And Andrius (lithuanian friend) saw whole Bambi's family in the street :) cool!


Sorry, we do not have any pictures with those animals, but HERE is the video about rain in our room. USA brings us back to the nature :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą