2011 m. kovo 28 d.

Salotos ir druska / English as well


Neturim laiko rašyt! Siaubas, reiktų parašyt apie praeitą savaitgalį Antverpene ir Turnhout, apie darbą, apie manifestą ir Europos komisiją, apie teatrą, skirtingų kultūrų festivalį, o kur dar kitos savaitės planai! Bet tiek daug rašyt...

Pabandysim atrinkt, kas įdomu:
  1. Antverpenas visai nieko, priragavom daug alaus rūšių, prasmirdom kaip traktoristės (Belgijoj vis dar leidžiama rūkyt kabakuose!!!!!), buvom pažiopsot į deimantus, netgi laimėjom loterijoj po vieną netikrą deimantėlį. Paskui nuvažiavom į Turnhout, nuėjom į kortų muziejų (jo, tas mažas miestukas tuo ir žymus - kortom), vos nenutrenkė mūsų autobusas, pažiūrėjom italų (Compagnia Rodisio) spektaklį ir pasikvietėm italus į ASSITEJ festivalį rudenį Lietuvoj. :)
  2. Ketvirtadienį turėjom susitikimą Europos Komisijoj 11 ryto, tai pavėlavom TIK pusvalandį. Manifestas. Uždarytos dvi metro stotelės prie komisijos, manifestuotojų prisigrūdę bele kiek  (30 000 manifestuotojų) gatvėse, policija užblokavusi patekimą į komisijos pastatą ir plius dar vos negavom kiaušinių į galvą, laiku susivokėm, kad ten ne šiaip tuštoka erdvė, o visa minia mėto kiaušinius į sieną...
  3. Ketvirtadienį buvom airių teatro trupės spektaklyje. Pjesė Mcdonagh'o, tai nenormali, aišku (gerąja prasme), o pats spektaklis... M... Na, ne stebuklas visai, bet pjesės nesugadino. Tik žmonės atsinešė alaus ir traškučių į salę, kažkokia nesąmonė. ne?
  4. Apie darbą parašysim kitą kartą, parašysiu tik, kad dabar bendraujam su mokyklom keliom, tai šeštadienį buvom vienoj mokykloj, ten buvo kažkokia kultūrų šventė. Ir visai ne mokyklinis renginukas ten, nustebino labai, visi taip įspūdingai pasiruošę buvo. Prisiragavom visokių skanumynų iš visur. Buvo lenkai, aišku. Turėjo žagarėlių, dešrelių ir kažkokių pyrožkų. Nėjom prie jų ;) Brazilai darė capirinha's, o vokiečiai ir prancūzai turėjo pyragų visokių, japonai suši, malaizijiečiai kažkokių keistų žalių dalykų, turkai kažkokių saldžių siūlų/vatos, ir kiti viso ko, bet nebepajėgėm daugiau valgyt jau :)
Nuotraukos su komentarais apačioj. Su gimtadieniu! Geros teatro dienos!

***

Hey,

There are so many things to write but we don't have time for blog! About Antwerp and Turnhout, work, manifest and EC, theatre, International Festival and plans for next week! Ok, long stories short:
  1. Antwerp is a nice city, (actually, we liked it more than Brussels), we tried many many types of beer, got terribly stinky (everybody smokes in the bars in Belgium!!!!!), went to look at the diamonds (even won fake diamonds in a game). And then got to Turnhout, went to the museum of playing cards (probably the only thing which makes Turnhout special), almost got hit by a bus, and went to see the theatre performance by Compagnia Rodisio. 
  2. We had a meeting in European Commission on Thursday at 11h00 and were late for half an hour. Manifestation. 2 metro stops by the Commission building were closed, streets jammed (30,000 people came there), police blocked the streets by the Commission building and we almost ran into the area where people were throwing eggs to the building.
  3. We went to see theatre performance by Irish theatre group. And it wasn't too bad (it wasn't good either). And we were shocked when we saw that people brought beer and chips to the performance. Wtf?
  4. Yesterday we went to International Festival in International School of Brussels. Very nice (and huge!) festival, all the countries had some special food (German and French pies, Brazilian capirinha's, Japaneese sushi, strange green Malaysian stuff, strange Turkish sweets and many other things which we weren't able to try.
Some pictures below:

Antwerp. Įspūdinga aikštė ir stotis, nors nuotraukose taip ir neatrodo. / Grand Platz and train station, in reality they look wayyy more impressive



Alus, kurio taurė garsesnė už jį patį. Beer which is not as famous as its' glass

Turnhout. Linksmas visai kortų muziejus. Museum of playing cards




Namas pakeliui į įtalų spektaklį. Funny building on the way to the theatre

Compagnia Rodisio! 

Kultūrų festivalis / International Festival @International School of Brussels




P.S. Mums baigėsi druska...

2 komentarai: